Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

“GASTRO SİVAS, ŞEFLER SİVAS’TA BULUŞUYOR” PROGRAMI DÜZENLENDİ. 20-22 Kasım 2019

 

İlimizde, 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde; Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüz organizesiyle, Sivas Belediyesi ve TÜRES işbirliği ile “Gastro Sivas, Şefler Sivas’ta Buluşuyor” programı gerçekleştirildi.

The Green Park Otelde Şef Aşçı Umut REÇBER’in moderatörlüğünde dünyaca isim yapmış 20 şef aşçının konuşmacı olarak katılımlarıyla; “Selçuklu Mutfağında Sivas,Osmanlı Mutfağında Sivas, Dünyada Türk Gastronomisi” isimli üç oturumdan oluşan, söyleşi programı gerçekleştirildi.

Programa; Sayın Valimiz Salih AYHAN, Vali Yardımcısı Sayın Yeliz YILDIZHAN, Belediye Başkan Vekili Sayın Turan TOPGÜL, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet DUMAN, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan KOÇ, İl protokolü, Turizm sektör temsilcileri, Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, basın mensupları ve ilimiz halkı katıldı.

TÜRES il temsilcisi İshak Kaan USTA’nın açılış konuşmaları ile başlayan programda Usta, “Sivas gastronomisi için elimizden geleni yapıyoruz; umut ediyorum ki “Gastro Sivas” etkinliği şehrimize güzel izler bırakacak” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, “Gastro Sivas, Şefler Sivas´ta Buluşuyor" etkinliğinin Gastronomi alanında Sivas için dönüm noktası olacağı inancındayım, diyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müdürümüz Teoman Karaca, “Sivas’ın gastronomi şehri olması için adımlar atılması son derece önemlidir.Yöresel ürün lezzetlerinin gastronomi sayesinde bir kimlik oluşturması hem şehrimize marka bir değer katacak hem de turizm hareketliliğini artırmak adına güzel bir çalışma olacaktır” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Sayın Valimiz Salih AYHAN,“Bu sene kongremizin 100.yılında her alanda çalışmalar yapıldı. Bu programda Gastronomi alanında şehrin yemek kültürünün tanıtımına katkı sunacak bir çalışma” diyerek; Sivas´ta sadece kap ve eşyaların olacağı bir müze değil, içerisinde yemeklerin de yendiği bir Gastronomi müzesi oluşturacaklarının müjdesini verdi. Ayrıca Sayın Valimiz, programa katılan şeflere 100. Yıl Anı Pulu ile Milli Mücadelede Sivas 108 Gün Kitabı hediye etti.

Üç oturumdan oluşan söyleşi programı hayli keyifli bir o kadarda verimli geçti. Öğrenciler staj için, Üniversite ve liseler ise okullarındaki mutfaklar için şeflerle çeşitli bağlantılar kurdu. Söyleşi programının ardından şefler katılımcılara mükemmel sunumlar ile “yemek şov” yaptı.

Ertesi gün Şef Aşçılara Kongre Müzesi ve Arkeoloji Müzesi gezdirildi. Kangal Balıklı Kaplıca ile Kangal Köpek çiftliklerinin ziyaretinden sonra da şefler ilimizden ayrıldı.

1634281451781.jpg

76968005_10157885472104914_6213418475751211008_n.jpg
77165480_10157885472354914_8387820693839937536_n.jpg


HNK_7003.JPG


HNK_7018.JPG


HNK_7099.JPG


HNK_7198.JPG


HNK_7221.JPG